Ninon van der Sande

Ninon zoekt naar verbinding met de alomvattende energie, dat wars is van tijd en plaats. Ze gelooft dat, als ze in staat is om haar werken te creeren via deze verbinding met de natuurkracht, deze zullen beantwoorden aan een universele waarheid en daarmee harmonie, kracht, sensualiteit en leven zullen uitademen. Derhalve lijkt haar kunst zowel primitief als modern.

De beste manier voor Ninon om de natuur te beleven is rijdend op een paard, altijd vergezeld door haar hond Shanti. Ze is gefascineerd door hoe alles met elkaar is verbonden, en ze zoekt naar het gemeenschappelijke in alle levende wezens.

Haar wens om verschillende landschappen, dieren en culturen te leren kennen heeft haar doen reizen. Zo heeft ze de Andes doorkruist per paard, de jungle en de woestijn gezien en gezwommen met walvissen in de oceaan.

"Een toerist weet waar hij heen gaat, maar hij weet niet waar hij is geweest. Een reiziger weet niet waar hij heen gaat, maar hij weet wel waar hij is geweest..."

Ninon probeert te leven als een reiziger en haar observaties te vertalen naar de essentie van haar kunst.

Ninon studeerde Beeldhouwen en Schilderkunst aan de Kunstacademie Minerva in Groningen, alsmede Cultureel Journalisme aan de Universiteit van Amsterdam.